Violoncellens

Så här används ordet Violoncellens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Rösten tystnade , därför att den kommit att skälva av lidelse -- skälva med samma djupa klang som violoncellens strängar .
  • Han spelade första fiolen och lät då och da stråken med några lätta slag i luften styra alla de andra tonerna som strömmade till : flöjtens fallande silverdroppar , violoncellens djupa , bedjande stämma , basfiolens brummande och pianots löpningar .


Ordanalys

  • Violoncellens med betydelsen violoncell med innebörden cello. Violoncellens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på violoncell är t.ex Violoncellen, Violonceller.

Obestämd form Violonceller
Bestämd form Violoncellen
Bestämd form, plural

Violoncellens består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.