Vegetabiliska

Så här används ordet Vegetabiliska i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Redan tidigare ha animaliska och vegetabiliska livsmedel behandlats .
  • De varor som infördes med lejdbåtarna voro emellertid av utomordentligt värde för folkhushållet och utgjordes förnämligast av olika slags vegetabiliska ämnen , hudar , textilråvaror samt oljor för försvaret .
  • Som följd av minskat importbehov av vissa slag av spannmål samt låga priser för vegetabiliska livsmedel gick gruppen närings- och njutningsmedel , trots betydligt ökad sockerimport , något tillbaka .


Ordanalys

  • Vegetabiliska med betydelsen vegetabilisk med innebörden som kommer från växter. Vegetabiliska tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på vegetabilisk är t.ex Vegetabiliskt, Vegetabiliska.

Vegetabiliska består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.