Vattendropparna

Så här används ordet Vattendropparna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hela natten och morgonen hade Anders Gråberg uthärdat törsten för att spara de sista vattendropparna till det yttersta , och plågorna blevo honom nu övermäktiga men i samma stund , han lyfte flaskan till läpparna , sänkte han den åter .
  • Hon såg sig spanande om efter en beundrare till all denna skönhet , och då hon varseblev Agda som betraktade henne stödd mot väggen , klev hon som ett oförskräckt hjortdjur ur vildskogen fram till ett annat , mera tamt , och slog sina armar , på vilka vattendropparna pärlade , om hennes hals .
  • Klappbräden smattrade i rask takt , vattendropparna stänkte runtomkring .


Ordanalys

Vattendropparna består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.