Uppenbarelsen

Så här används ordet Uppenbarelsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon betraktade fortfarande uppenbarelsen när Mikael kom in med en kanna kaffe och fikabröd .
  • I stort sett synes denna centrala del av uttalandet hava mottagits med tillfredsställelse över allt i ledande missionskretsar , och där detta ej varit fallet har tydligen ett missförstånd förelegat beträffande ett uttryck i inledningsorden till Lausanne-citatet : » Jesus Kristus - - är den slutgiltiga men ständigt fortskridande uppenbarelsen av Gud » .
  • Fredrik Böök kallade Heidenstams livsverk den sista strålande uppenbarelsen av den svenska herrgårdskulturen samt honom själv den störste och snillrikaste av svenska diktare efter Tegnér .


Ordanalys

  • Uppenbarelsen med betydelsen uppenbarelse med innebörden (religiös) vision. Uppenbarelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på uppenbarelse är t.ex Uppenbarelsen, Uppenbarelser.
  • Uppenbarelsen med betydelsen uppenbarelse med innebörden varelse. Uppenbarelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på uppenbarelse är t.ex Uppenbarelsen, Uppenbarelser.

Obestämd form Uppenbarelser
Bestämd form Uppenbarelsen
Bestämd form, plural

Uppenbarelsen består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.