Understryka

Så här används ordet Understryka i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • " När jag åkte hem från Norsjö ringde Erika och berättade att Martin pratat med henne och bett henne understryka att jag behövs på redaktionen . "
  • När så den 7 december Sveriges , Danmarks och Norges socialistiska statsministrar avlade ett partibetonat besök i Helsingfors , begagnade statsminister Kivimäki tillfället att högtidligt understryka Finlands oreserverade anslutning till Norden , varvid han bl .
  • I medlet av november beslöto statstjänstemännen gå till kungs , d. v. s. till regering och riksdag för att understryka allvaret i situationen .


Ordanalys

  • Understryka med betydelsen understryker med innebörden markera särskilt, betona. Understryka tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på understryker är t.ex Underströk, Understrukit, Understryk, Understryka.

Grundform (Verb) att Understryka
Nutidunderstryker
DåtidUnderströk
Supinum har/haft Understrukit
Imperativ Understryk

Understryka består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.