Tidningssvenska

Så här används ordet Tidningssvenska i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Till den ändan läser professor Harnack evangelierna " mit einem Körnchen Salz " -- " cum grano salis " , som det heter på tidningssvenska ... Och herr doktor Samuel Fries följer gladlynt och brednäbbad i hans spår .
  • Översatt till tidningssvenska betyder det att konkurrensen mellan bankerna är för dålig , vi låntagare är inte tillräckligt starka i förhandlingarna med banken och bankerna är uppenbart ute efter att tjäna mer pengar på bolånen .


Ordanalys

Tidningssvenska består av 15 bokstäver, varav fyra vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.