Resignerade

Så här används ordet Resignerade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Henri Bernsteins salongskomedi Trots allt fick sitt berättigande genom Tora Tejes praktfulla , skrämmande kvinnostudie och Olof Winnerstrands mönstergilla spel som den resignerade äkta mannen .
  • I gengäld resignerade socialdemokraterna beträffande genomförandet av partiets speciella politiska krav , och som följd härav var det möjligt för de borgerliga partierna att stödja regeringen i varje dess strävan att underlätta återuppbyggandet av landets ekonomi och näringsliv .
  • Han var säkert en av dessa , som , för dumma att bryta sig fram till en bättre ekonomisk lott , resignerade med att endast förbanna allt omkring sig .


Ordanalys

  • Resignerade med betydelsen resignerar med innebörden finna sig i sitt öde, ge upp. Resignerade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på resignerar är t.ex Resignerade, Resignerat, Resignera.

Grundform (Verb) att Resignera
Nutidresignerar
DåtidResignerade
Supinum har/haft Resignerat
Imperativ Resignera

Resignerade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.