Piedestaler

Så här används ordet Piedestaler i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det gav flickorna en extra lovdag och tjugoåtta jäntor med slängpiskor i nackarna och fnitter och flin och krumbukter i var tum tågade med stolar och bord , soffor och hyllor , kanapeer och piedestaler , glaskronor och gyllene bordstudsare , kuddar och schabrak till Borckska gården .
  • För tio år sedan , när östregimerna föll som dominobrickor , plågades de postkommunistiska städerna av avdankade , vilsekomna Leninstatyer – bokstavligen fallna hjältar med kantstötta öron och avslagna händer , kroppar utan fötter och piedestaler utan kroppar – som symboler just över detta dilemma .
  • Mindre lyckosamma blåsare är sura , mediernas dialektiska behov av att riva de piedestaler och pyramider de själva byggt upp slår igenom - men det märkligaste är kanske att IT-bubblan nu beskrivs som ett sorglustigt och tämligen unikt fenomen .


Ordanalys

  • Piedestaler med betydelsen piedestal med innebörden . Piedestaler tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på piedestal är t.ex Piedestalen, Piedestaler.

Obestämd form Piedestaler
Bestämd form Piedestalen
Bestämd form, plural

Piedestaler består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.