Obeskrivlig

Så här används ordet Obeskrivlig i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det var en så obeskrivlig vänlighet över den gamla herrn , att Klement tog mod till sig och berättade honom hur svårt han hade det med sin hemlängtan .
  • Den 28 / 10 inträdde emellertid en avgjord förbättring , och tillfrisknandet fortskred sedan normalt till obeskrivlig glädje för hans danska folk , som med största ängslan och deltagande följt sin konungs sjukdom .
  • Och mitt i drömmen känner jag då en obeskrivlig lättnad .


Ordanalys

  • Obeskrivlig med betydelsen obeskrivlig med innebörden som inte kan beskrivas. Obeskrivlig tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på obeskrivlig är t.ex Obeskrivligt, Obeskrivliga.

Obeskrivlig består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.