Motionerade

Så här används ordet Motionerade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En del motionerade ponnyhästarna där nere , andra strövade omkring på bergets sluttningar .
  • Förslag om att högtidlighålla 300-årsminnet med en utställning väcktes första gången i januari 1915 av ordföranden i Göteborgs stadsfullmäktige , grosshandlare Axel Carlander , som motionerade om utställningens förläggande till 1921 , det egentliga jubileumsåret .
  • Under åberopande av en undantagsparagraf i författningen motionerade de borgerliga partierna i enlighet med detta förslag .


Ordanalys

  • Motionerade med betydelsen portionerar med innebörden dela ut i mindre delar. Motionerade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på portionerar är t.ex Portionerade, Portionerat, Portionera.

Grundform (Verb) att Portionera
Nutidportionerar
DåtidPortionerade
Supinum har/haft Portionerat
Imperativ Portionera

Motionerade består av elva bokstäver, varav sex vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.