Marmorstatyn

Så här används ordet Marmorstatyn i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Avtäckandet av ett monument över Combes i hans hemstad Pons bidrog att stegra upphetsningen , i det att en klerikal fanatiker mot ceremoniens slut lyckades tränga sig fram och med en hammare slå in näsa och mun på marmorstatyn , varpå en alltför nitisk gendarm nedsköt en av demonstranterna .
  • Den 4 meter och 34 centimeter höga , spritt språngande nakna , marmorstatyn lockar årligen över en miljon turister till Galleria dell ’ Accademia i centrala Florens .


Ordanalys

  • Marmorstatyn med betydelsen marmor med innebörden en slags hård kalksten. Marmorstatyn tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på marmor är t.ex Marmorn.

Obestämd form
Bestämd form Marmorn
Bestämd form, plural

Marmorstatyn består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.