Lantarbetarna

Så här används ordet Lantarbetarna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Socialdemokraterna lämnade denna fråga åt sidan och baserade sin valrörelse på agitation bland lantarbetarna .
  • Medlingen förkastades dock av lantarbetarna med icke mindre än 84 procent nejröster , och några nya avtal kommo icke till stånd vid de gamlas utgång den 24 oktober .
  • Slutligen kan nämnas , att de länge pågående avtalsförhandlingarna med lantarbetarna samt hotell- och restaurangpersonalen ajournerades till efter årsskiftet .


Ordanalys

  • Lantarbetarna med betydelsen lant|arbetare med innebörden person som arbetar i lantbruk. Lantarbetarna tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på lant|arbetare är t.ex Lantarbetaren, Lantarbetare, Lantarbetarna.

Obestämd form Lantarbetare
Bestämd form Lantarbetaren
Bestämd form, pluralLantarbetarna

Lantarbetarna består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.