Komplettering

Så här används ordet Komplettering i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Detta hindrade dock icke , att mindre än två veckor senare en ombildning och komplettering av kabinettet vidtogs , som blev definitiv den 1 / 10 .
  • Han krävde främst ett stärkt flygvapen och en komplettering av arméns materiel .
  • Dessutom betonades , att tillvägagångssättet borde vara ett annat än det , som föresvävade statsministern , vilken tydligen tänkte sig mera en rekonstruktion eller komplettering av den sittande regeringen än dess avgång och ombildande från grunden .


Ordanalys

  • Komplettering med betydelsen kompletterar med innebörden göra fullständig (genom att tillägga något). Komplettering tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på kompletterar är t.ex Kompletterade, Kompletterat, Komplettera.

Grundform (Verb) att Komplettera
Nutidkompletterar
DåtidKompletterade
Supinum har/haft Kompletterat
Imperativ Komplettera

Komplettering består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:








Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.




Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.