Idrottsplatsen

Så här används ordet Idrottsplatsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De hade druckit kaffe i EPA-varuhusets restaurang och därefter gått upp till idrottsplatsen och strosat omkring bland tivolistånd och fiskdammar och också stött ihop med andra skolkamrater .
  • Bilden hade tagits på parkeringen vid entrén till idrottsplatsen där festen pågick .
  • Medan arbetet här påbörjades , samlades klockan 12 på middagen vid idrottsplatsen i Kramfors ett av kommunisterna sammankallat möte , vilket gjorde två av kommunisternas på platsen paroller till sina : Bort med » strejkbrytarna » !


Ordanalys

  • Idrottsplatsen med betydelsen idrott med innebörden sport. Idrottsplatsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på idrott är t.ex Idrotten, Idrotter.

Obestämd form Idrotter
Bestämd form Idrotten
Bestämd form, plural

Idrottsplatsen består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.