Hyllningsdikt

Så här används ordet Hyllningsdikt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En hyllningsdikt upplästes först av teaterchefen .
  • Sångarna stämde upp Wennerbergs hymn » 0 , Gud , som styrer folkens öden ... » och , när den sjungits till slut , Alfvéns tonsättning till Hjalmar Gullbergs för tillfället skrivna hyllningsdikt » Mitt i en blomstermånad » .
  • I sammanhang härmed föredrog en av de unga flickorna från den fosterländska kvinnoorganisationen Königin Luisenbund en hyllningsdikt , och ledaren för Stahlhelms distriktsorganisation hyllade de nyförlovade i ett kort tal , erinrande om Sveriges och Koburgs vapenbrödraskap under trettioåriga krigets dagar .


Ordanalys

Hyllningsdikt består av tretton bokstäver, varav tre vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.