Framskjuten

Så här används ordet Framskjuten i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • frågade Karr , när han kom fram till älgarna , som stodo med hängande huvud och långt framskjuten överläpp och sågo fundersamma ut .
  • Exakt vad som kunde observeras när det gällde en tigande ung kvinna som satt på en stol med korslagda armar och framskjuten underläpp var en smula oklart .
  • Att Rom icke desto mindre kan träda i förbindelse med kyrkor , som icke erkänna påvens överhöghet , framgår av att en jesuit i framskjuten ställning under året företog en rundresa till den grekisk-katolska kyrkans patriarker för dryftande av förhållandet mellan de båda kyrkoavdelningarna .


Ordanalys

  • Framskjuten med betydelsen fram|skjuten med innebörden som ligger framför någon eller något. Framskjuten tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på fram|skjuten är t.ex Framskjutet, Framskjutna.

Framskjuten består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.