Besvikelsen

Så här används ordet Besvikelsen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Redan efter en timme hade besvikelsen följt på glädjen och hunnit i kapp den senare .
  • Å ena sidan van Hoeven , judefrågan som driftas utförligt i hela huset , invasionen som uteblir , den usla maten , spänningen , den miserabla atmosfären , besvikelsen över Peter .
  • Många millioner hade striden kostat , och besvikelsen över utgången var allmän icke blott i England utan även i Amerika .


Ordanalys

  • Besvikelsen med betydelsen besvikelse med innebörden känsla av att något inte blev som man väntat, missräkning. Besvikelsen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på besvikelse är t.ex Besvikelsen, Besvikelser.

Obestämd form Besvikelser
Bestämd form Besvikelsen
Bestämd form, plural

Besvikelsen består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.