Barnflickan

Så här används ordet Barnflickan i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Sedan är det barnflickan , babyn , herr Goslar , den ständigt tankspridde och frånvarande , och så frun , den ständigt nervösa och lättsårade , som väntar barn igen .
  • Det syntes , att i den lilla vagnen brukade väl annars en levande varelse , lindornas ägare , åka ; och denna var barnflickan förmodligen van att dra .
  • Hon betänkte sig ett par ögonblick , därpå sände hon barnflickan till mannen för att bedja honom komma in i barnkammarn ett ögonblick och se vad det kunde vara för ett fel med det främmande barnet .


Ordanalys

  • Barnflickan med betydelsen barn|flicka med innebörden barnsköterska. Barnflickan tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på barn|flicka är t.ex Barnflickan, Barnflickor.

Obestämd form Barnflickor
Bestämd form Barnflickan
Bestämd form, plural

Barnflickan består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26612 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26612 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.