Barnböckerna

Så här används ordet Barnböckerna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om författarinnorna till de prisbelönade barnböckerna framhöll nämnden att Anna Lisa Lundqvist med » Vägen till Kanarieön » har skrivit en god flickbok med dramatiskt händelseförlopp och väl utformade episoder och att Astrid Lindgren med » Pippi Långstrump » har lyckats bra i en anglosaxiskt influerad humoristisk genre : uppsluppen till formen och generös och ridderlig till sin anda .
  • Där var ljus och mörker , glädje och sorg , gott och ont , handling och lidande , fromhet och gudlöshet visserligen inte så kategoriskt och brutalt skilda från varandra som i de moraliska berättelserna i skol- och barnböckerna -- det fanns nyanser , det fanns psykologi , det fanns framför allt också humor men där fanns inte det principiella tvivlet vare sig på åhörarnas förståelse eller på mina historiers användbarhet som berättelser -- de utspelades också helt nätt med inledning , spänning , upplösning och med ett fast skelett av handling och beredde mig och mina läsare nästan lika mycken glädje som berättandet en gång hade fröjdat den store Seldwylamästaren och avlyssnandet hans åhörare .
  • På en vitmålad hylla stod fortfarande de älskade barnböckerna , Andrew Langs och Arthur Ransomes och C .


Ordanalys

Barnböckerna består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26616 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26616 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.