Barnavården

Så här används ordet Barnavården i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I ett telegram till samma adressat från fältmarskalk Mannerheim tackade denne å » Finlands Röda kors vägnar för Sveriges barnklinik , avsedd att främja barnavården i Karelen » samt tillade : » Vi se i denna ett nytt uttryck för den generösa välvilja , med vilken Sveriges folk omfattar Finlands barn » .
  • Den nystartade förebyggande mödra- och barnavården , som utbygges i hela riket med inrättande av densamma uppbärande centraler och stationer såväl i stad som på land med mottagning minst två gånger i månaden på samma plats , öppnade nu en möjlighet att undvika hittillsvarande ympningsmöten .
  • Lilla Knutte togs om hand av barnavården , Åsse gick redan och drog med en flicka han skulle gifta sig med , och farsan stannade kvar hemma i kråkslottet , han skulle försöka klara sig ensam nu med sitt skomakeri .


Ordanalys

  • Barnavården med betydelsen barna|vård med innebörden skötsel av barn. Barnavården tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på barna|vård är t.ex Barnavården.

Obestämd form
Bestämd form Barnavården
Bestämd form, plural

Barnavården består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26710 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26710 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.