Balansräkningen

Så här används ordet Balansräkningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • ADVOKAT BJURMAN kom runt bordet och visade balansräkningen för hennes konto - som hon redan kände till ned till sista öre men som hon inte längre själv kunde förfoga över .
  • Vad Landmandsbanken beträffar skedde nydaningen genom lagen av den 19 april 1928 , varigenom bankens dittillsvarande nominella egna kapital avskrevs , medan staten ställde det på balansräkningen vid 1927 års utgång beräknade underskottet på 136 milj. kr .
  • Om balansräkningen för filmåret 1940 ändock gav positivt resultat , berodde det bl .


Ordanalys

  • Balansräkningen med betydelsen balans|räkning med innebörden sammanfattande uppställning av tillgångar, skulder och kapital. Balansräkningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på balans|räkning är t.ex Balansräkningen, Balansräkningar.

Obestämd form Balansräkningar
Bestämd form Balansräkningen
Bestämd form, plural

Balansräkningen består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.