Balanserade

Så här används ordet Balanserade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Sedan tog han sina skor i händerna och gick i strumplästen ( trots förkylningen ) bort till vindsdörren , där han sedan tog ett försiktigt kliv i taget nedför trappan och stod och balanserade i en kvart för att undvika minsta lilla knarr innan han slutligen gick in på kontoret från gatsidan .
  • Men nu var han själv precis lika lycklig - fast han hade inget rep om livet förstås , och det kittlade så konstigt i magen , när han balanserade fram till skorstenen .
  • Så marscherade de i väg utan att vänta på brickor och balanserade på ena handen travar av tallrikar med en flaska på toppen , medan hobbiten sprang efter dem och nästan skrek av förskräckelse : - Snälla ni , var försiktiga !


Ordanalys

  • Balanserade med betydelsen balanserar med innebörden hålla (i) jämvikt. Balanserade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på balanserar är t.ex Balanserade, Balanserat, Balansera.

Grundform (Verb) att Balansera
Nutidbalanserar
DåtidBalanserade
Supinum har/haft Balanserat
Imperativ Balansera

Balanserade består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.