Baddräkter

Så här används ordet Baddräkter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • På flaket stod kvinnor med glittriga baddräkter och haremsbyxor och kastade godis till publiken .
  • I de gamla fiskebodarna i småbåtshamnen fanns sommargäster ; några kvinnor satt i baddräkter på en brygga och pratade med varandra .
  • Höstblåsten viner i knutarna , och inga unga kvinnor , varken i zebrarandiga baddräkter eller i egen oskuldsdräkt , plaska längre omkring i vattnet vid badhuset .


Ordanalys

  • Baddräkter med betydelsen bad|dräkt med innebörden plagg som används vid bad. Baddräkter tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på bad|dräkt är t.ex Baddräkten, Baddräkter.

Obestämd form Baddräkter
Bestämd form Baddräkten
Bestämd form, plural

Baddräkter består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.