Backsluttningen

Så här används ordet Backsluttningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den vägen snodde i ormande bukter över backar och berg , sneddade och gick på slänt i blomdoftande dalsänkor , höljda av daggigt gräs , gick åter ut på skogarna , steg i vindlar över ett fjäll , gick neråt igen , ömsom mjuk , ömsom hård , stundom hal av visset barr , ibland igenväxt av skräpig ljung , och slutade vid en röd liten stuga med gråa uthus i backsluttningen av det höga Kerasso , där stigmän påstå att en örn haft sitt rede en sommar och där Karigo en gång skjutit en älg i olaga tid och vänt syn på kronojägaren så att han inte såg slaktplatsen fast den låg alldeles under hans näsa .
  • De nygifta hade stannat ett par dagar i Medstubyn , men tidigt på onsdagen hade de givit sig i väg , och på fredagens eftermiddag kom de körande till Korskyrka , nöjda och lyckliga , för att ta i besittning sitt lilla hem i backsluttningen ovanför kyrkbyn .
  • Kvällstjärnans Ljus dog , och i backsluttningen ovanför de dansande dervischernas kloster vid Skutari blev hon begraven under samma akacia som den svenska kvinnan .


Ordanalys

Backsluttningen består av 15 bokstäver, varav fyra vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.