Axelryckningar

Så här används ordet Axelryckningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Valdemar hade redan kastat av sig dagens förödmjukelser med några sorglösa axelryckningar och hjälpte henne att hålla om hornet .
  • Utan att missa en nyans iakttar de hans axelryckningar , hans skamsna , snabbt bortvända blickar , hans rodnad , hans falskt glättiga tonfall , den darrande handens klappar ... Alla dessa klumpiga , ynkliga försök att markera avstånd från , inte solidarisera sig med den aningslöse , som lugnt reser sig , går fram mot kakelugnsfrisen , sträcker ut armarna ...
  • Men gång på gång hände det att förutsägelser , som han visste var ett rent lappverk av vilsenhet , självförebråelser och enkel pliktkänsla , senare uppfylldes och bar frukt ; eller åtminstone av hans anhängare mottogs som den uppenbarade sanningen ; medan hans ärligaste försök att i ord formulera det som likt en halvt förgäten dröm låg där , omöjligt att upprepa eller uttrycka , endast möttes av huvudskakningar och axelryckningar .


Ordanalys

Axelryckningar består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.