Avväpnande

Så här används ordet Avväpnande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Något litterärt mästerverk är romanen väl icke , men den har ett avväpnande gott humör och avvinner även det vardagligaste ett skimmer av sympatiskt löje .
  • Hur mycket kritik som än riktades mot arrangörerna dämpades den nästan alltid av ett enda litet ord , som den genom kriget ödmjuke engelsmannen lärt sig uttala på ett mera avväpnande sätt än någonsin : sorry .
  • Hon såg på honom med en avväpnande tjuvpojksuppsyn , som tycktes säga : jag tiger -- när jag ändå inte kan tala dig till lags , min gubbe lilla .


Ordanalys

  • Avväpnande med betydelsen avväpnande med innebörden avsedd att göra (någon) mindre fientligt inställd. Avväpnande tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på avväpnande är t.ex .

Avväpnande består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.