Avväpnades

Så här används ordet Avväpnades i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den 8 / 6 mördades en tysk polisman Kniest i Kladno , vilket ledde till att borgmästaren där avsattes , medan tjeckiska statspolisen avväpnades och suspenderades .
  • Av 10,000 röda soldater , som avskurits i Pyrenéerna , togo 4,000 sig över gränsen , där de avväpnades och återsändes till Spanien .
  • Större delen av italienska flottan undkom till Malta , ehuru slagskeppet Roma sänktes på vägen av tyskt flyg , men i Italien , Frankrike och på Balkan avväpnades de italienska armeerna .


Ordanalys

  • Avväpnades med betydelsen avväpnar med innebörden ta ifrån (ngn) vapen. Avväpnades tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avväpnar är t.ex Avväpnade, Avväpnat, Avväpna.

Grundform (Verb) att Avväpna
Nutidavväpnar
DåtidAvväpnade
Supinum har/haft Avväpnat
Imperativ Avväpna

Avväpnades består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.