Avundsvärt

Så här används ordet Avundsvärt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Churchill var ombord på en torpedbåt som besköt kusten , den mannen tycks liksom så många andra inte veta vad rädsla är ; avundsvärt !
  • .-Men högt sade han : - Fast jag får mottaga ett så avundsvärt segerpris ur min sköna fränkas händer , är jag ändå nedstämd , ty framgången berodde inte på egen förtjänst utan på en ond slump .
  • Men Angela var avundsvärt nätt , ned slanka långa ben och fint formade höfter .


Ordanalys

  • Avundsvärt med betydelsen avund med innebörden missunnsamhet. Avundsvärt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avund är t.ex Avunden.

Obestämd form
Bestämd form Avunden
Bestämd form, plural

Avundsvärt består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.