Avtryckaren

Så här används ordet Avtryckaren i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den här gången var det han själv som skulle pressa in avtryckaren .
  • Till och med från sin för honom lägliga plats skulle mannen uppe på läktaren vara rädd för att Kimberlys finger i dödsögonblicket skulle pressa ner avtryckaren så att flickan också skulle få möta döden .
  • Han pressade ner avtryckaren och träffade Farquar i vänstra axeln i samma ögonblick som vapnet föll ur hans händer och han sjönk ihop över ratten .


Ordanalys

  • Avtryckaren med betydelsen avtryckare med innebörden del av skjutvapen som man trycker på för att avlossa ett skott. Avtryckaren tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avtryckare är t.ex Avtryckaren, Avtryckare, Avtryckarna.

Obestämd form Avtryckare
Bestämd form Avtryckaren
Bestämd form, pluralAvtryckarna

Avtryckaren består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.