Avtagsvägen

Så här används ordet Avtagsvägen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Mikael var sen till sitt avtalade möte och släppte av henne vid avtagsvägen till Hedebyön och frågade om hon skulle vara kvar när han kom tillbaka .
  • Enligt kartan skulle en stig gå genom skogen till något som kallades Befästningen , och det tog honom tjugo minuter att hitta den igenvuxna avtagsvägen .
  • Hemmets luft blev allt tunnare , vid Bjursjö mötte redan den främmande världen , och vid avtagsvägen åt Ovissmossen stannade Elias och såg sig om , utan tårar , endast med ett allvar i ögonen , som kom från släktens urgamla djup .


Ordanalys

  • Avtagsvägen med betydelsen avtags|väg med innebörden sidoväg. Avtagsvägen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avtags|väg är t.ex Avtagsvägen, Avtagsvägar.

Obestämd form Avtagsvägar
Bestämd form Avtagsvägen
Bestämd form, plural

Avtagsvägen består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.