Avtäckandet

Så här används ordet Avtäckandet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nobelfesten i Stockholm den 10 december föregicks av det högtidliga avtäckandet av en minnestavla , skulpterad av konstnären Olof Ahlberg , över Alfred Nobel i Stadshusets södra portik .
  • Var detta redaktör Sundbloms uppfattning , så framförde i samma månad lantrådet Carl Björkman vid avtäckandet av ett minnesmärke över Nystads skyddskår i Godby den meningen , att ålänningarna vore beredda att med livet som insats försvara sin hembygd .
  • 1 ) att jag kommer att närvara vid det högtidliga avtäckandet av gravvården samt att jag som varande släktens huvudman kommer att yttra några ord till den avlidnes ära ,


Ordanalys

Avtäckandet består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.