Avståndens

Så här används ordet Avståndens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Landet vidgar sig , vägen löper fram över en ås , skogen drar sig undan till andra åsar bort i avståndens blåa dis , nere i dalen glänser blankt ett leende vatten mellan snåriga små holmar och uddar och flikar av stränderna , där det juniljusa björket glimmar i mörka furudungar .
  • De stora avståndens majestät , havets storhet och horisontens helighet kräver ett tillstånd av renhet .
  • Geografiska företagskluster har tenderat att leva kvar när de en gång bildats , trots att utvecklingen av transporter och kommunikationer minskat avståndens betydelse .


Ordanalys

  • Avståndens med betydelsen avstånd med innebörden längd mellan två punkter i rummet. Avståndens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avstånd är t.ex Avståndet, Avstånd, Avstånden.

Obestämd form Avstånd
Bestämd form Avståndet
Bestämd form, pluralAvstånden

Avståndens består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.