Avstängning

Så här används ordet Avstängning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Trots sin geografiska isolering var Island mera sårbart än de flesta länder för denna ekonomiska avstängning - dess sårbarhet belyses därav att exporten utgjorde ungefär hälften av nationalinkomsten , att denna export till cirka nio tiondelar bestod av fisk och fiskprodukter samt att normalt något över femtio procent av totalexporten gick till tre Medelhavsländer .
  • Läderimportens avstängning föranledde ivriga försök med konstläder .
  • Gummiimportens avstängning föranledde insamlingsaktioner för gummiskrot och utökning av resurserna för dess regenerering .


Ordanalys

  • Avstängning med betydelsen stänger med innebörden avsluta verksamhet. Avstängning tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på stänger är t.ex Stängde, Stängt, Stäng, Stänga.

Grundform (Verb) att Stänga
Nutidstänger
DåtidStängde
Supinum har/haft Stängt
Imperativ Stäng

Avstängning består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26639 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26639 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.