Avspänningen

Så här används ordet Avspänningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • På hösten kunde man iakttaga en tydlig avspänning i förut äktfinskt orienterade dagstidningar - till avspänningen bidrog även presidentens sommarfärd till Sverige , där han bl .
  • Den efter börskrascherna i oktober och november snabbt inträdande avspänningen på den utländska penningmarknaden föranledde riksbanken att i mitten av december nedsätta diskontot till 5 % samt vid årsskiftet ytterligare till 4 œ % .
  • Men glädjande nog inträdde med den åtminstone tillfälliga avspänningen i det utrikespolitiska läget under hösten en stark stegring av bådadera , och vid årsskiftet kunde man på så gott som alla håll konstatera , att 1940 slutat som ett även ur försäljningssynpunkt gott konstår .


Ordanalys

  • Avspänningen med betydelsen avspänning med innebörden bättre relationer, avslappning, fred. Avspänningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avspänning är t.ex Avspänningen.

Obestämd form
Bestämd form Avspänningen
Bestämd form, plural

Avspänningen består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.