Avspänning

Så här används ordet Avspänning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • På hösten kunde man iakttaga en tydlig avspänning i förut äktfinskt orienterade dagstidningar - till avspänningen bidrog även presidentens sommarfärd till Sverige , där han bl .
  • Även i andra hänseenden innebar den politiska utvecklingen under året en fortsatt avspänning , som betingades därav , att landets ekonomiska läge fortfa rande förbättrades , ehuru ej i samma snabba takt som 1934 .
  • Det formella fredsslutet följdes senare på året av en , som det tyckes , reell avspänning .


Ordanalys

  • Avspänning med betydelsen avspänning med innebörden bättre relationer, avslappning, fred. Avspänning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avspänning är t.ex Avspänningen.
  • Avspänning med betydelsen spänning med innebörden skräckblandad lust. Avspänning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på spänning är t.ex Spänningen, Spänningar.

Obestämd form
Bestämd form Avspänningen
Bestämd form, plural

Avspänning består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.