Avslutningsdagen

Så här används ordet Avslutningsdagen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • När han var sexton år och hämtade premium i skolan på avslutningsdagen , var den lille mannen , som gick upp till katedern i bönsalen , precis samme lille pys som sprungit fram och åter på trädgårdsgången med sin lilla gröna vattenkanna .
  • På bordet , på bänken och i båda fönstren stod tjocka små buketter från avslutningsdagen .
  • avslutningsdagen satt barnen ute på skolgården på träplankor som lagts ut över bockar , och föreståndarinnan och disponent Almén höll tal från trappan .


Ordanalys

  • Avslutningsdagen med betydelsen avslutning med innebörden slut, fullbordan. Avslutningsdagen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avslutning är t.ex Avslutningen, Avslutningar.

Obestämd form Avslutningar
Bestämd form Avslutningen
Bestämd form, plural

Avslutningsdagen består av 16 bokstäver, varav fem vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.