Avslöjande

Så här används ordet Avslöjande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • När hon fick frågor om varför fjolårets avslöjande om Wennerström hade blivit ett sådant fiasko blev hon ännu mer kryptisk .
  • Det verkar som om vänsterstämpeln mest uppkommit av att han som ekonomijournalist specialiserat sig på avslöjande reportage om korruption och skumraskaffärer i företagsvärlden .
  • Låt mig bara säga att jag har material som kommer att få vårt förra avslöjande att se ut som familjeunderhållning . "


Ordanalys

  • Avslöjande med betydelsen avslöjar med innebörden tala om (något hemligt), röja. Avslöjande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avslöjar är t.ex Avslöjade, Avslöjat, Avslöja.

Grundform (Verb) att Avslöja
Nutidavslöjar
DåtidAvslöjade
Supinum har/haft Avslöjat
Imperativ Avslöja

Avslöjande består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.