Avslöjades

Så här används ordet Avslöjades i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ett Wennerströmföretag som var registrerat på Cypern vållade dramatisk uppståndelse då det avslöjades att det försökt köpa upparbetat uran från den svarta marknaden i Ukraina .
  • Närmast följde Jean Cocteaus fräna » Vanartiga föräldrar » , som trots att konstruktionen ibland märktes väl tydligt både i karaktärsteckningen och intrigen ägde både intensitet och dramatisk verve i sitt gisslande av föräldraegoismen .En rent förvånande prestation utförde här Marianne Löfgren som modern ; de grumliga känslotänkandet och den hopplösa oredan i hennes inre avslöjades på ett sätt som visade , att vi i fru Löfgren äger en karaktärsskådespelerska med verklig begåvning .
  • Den kuriösa striden om Franska skolan uppblossade på nytt i februari , då en planerad attack av elakartat slag mot skolans föreståndarinna , M:lle Roullier , och en av lärarinnorna , M:lle Goddard , i sista minuten avslöjades , men genom ingripande av ecklesiastikministern och franske ministern i Stockholm , Gaussen , omintetgjordes .


Ordanalys

  • Avslöjades med betydelsen avslöjar med innebörden tala om (något hemligt), röja. Avslöjades tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avslöjar är t.ex Avslöjade, Avslöjat, Avslöja.

Grundform (Verb) att Avslöja
Nutidavslöjar
DåtidAvslöjade
Supinum har/haft Avslöjat
Imperativ Avslöja

Avslöjades består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.