Avskedshälsning

Så här används ordet Avskedshälsning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det är jordens avskedshälsning till den flyende själen .
  • Lars kysste gumman Arnmans hand och var som en pil åter nere i båten , dit han inom några ögonblick följdes av Arve , vilken tyst , med blicken riktad mot den snart försvinnande stranden , ännu en gång svängde hatten till en slutlig avskedshälsning .
  • En omedveten suck över Haraldssons läppar innehöll kanhända en avskedshälsning till de mörka bragder , varav hans syndiga liv kunde skryta .


Ordanalys

Avskedshälsning består av 15 bokstäver, varav fyra vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.