Avsiktslös

Så här används ordet Avsiktslös i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I en öppen , avsiktslös , lätt nonchalant , slingrande och infallsrik essäform , som är kongenial med ämnet , gav han ett porträtt av den moderna människan och den moderna tillvaron som saknar motstycke i världslitteraturen .
  • Ge mig detta , det är utan värde : att dröja , avsiktslös , lågan ännu inte ” Arne Johnssons författarskap är ett av de viktigaste inom dagens svenska poesi .
  • Inte alls bara de som har svårt att uppfatta musikblandat tal , utan framför allt märks invändningar mot att musikanvändningen uppfattas som avsiktslös , ogenomtänkt .


Ordanalys

Avsiktslös består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.