Avsättning

Så här används ordet Avsättning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • kr. , så uppvägdes ur jordbrukarens synpunkt denna nedgång mer än väl genom bättre pris och ökad avsättning hemma .
  • De svenska exportartiklarna äro antingen nödvändighetsvaror , såsom tändstickor och järnmalm , eller i huvudsak kvalitetsprodukter , som aldrig påverkas av en ekonomisk kris i samma grad som industriella massartiklar , utan som alltid finna viss avsättning .
  • Konservindustrien hade svårt att finna avsättning för sin produktion - konservexporten var 10 millioner lägre än föregående år .


Ordanalys

  • Avsättning med betydelsen avsättning med innebörden försäljning. Avsättning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avsättning är t.ex Avsättningen.
  • Avsättning med betydelsen avsättning med innebörden avskedande. Avsättning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avsättning är t.ex Avsättningen.

Obestämd form
Bestämd form Avsättningen
Bestämd form, plural

Avsättning består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.