Avrättning

Så här används ordet Avrättning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Mikael funderade intensivt på vad han skulle säga för att kunna förhindra eller åtminstone skjuta upp sin avrättning .
  • Från 1875 till Quislings avrättning 24 oktober 1945 hade ingen förbrytare avrättats i Norge , och 1945 var det en uttrycklig förutsättning för stortingets antagande av lagen om dödsstraff att den endast skulle gälla så länge uppgörelsen med landsförrädarna pågick .
  • Det var oåterkalleligen förbi med terror och angiveri med sabotage och » avrättning » av angivare .


Ordanalys

  • Avrättning med betydelsen avrättar med innebörden låta ett dödsstraff verkställas. Avrättning tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avrättar är t.ex Avrättade, Avrättat, Avrätta.

Grundform (Verb) att Avrätta
Nutidavrättar
DåtidAvrättade
Supinum har/haft Avrättat
Imperativ Avrätta

Avrättning består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.