Avpolletterade

Så här används ordet Avpolletterade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men tillåt mig säga att hon var kär i honom innan hon gifte sig med dig och hennes far ingrep och avpolletterade honom .
  • Han krävde att hon tänkte efter och gav deras förhållande tid innan hon avpolletterade honom som han bittert uttryckte det .
  • Helt politiskt korrekt flaggade alltså en pannrynkig Persson i veckan för att avpolletterade generaldirektörer som trilskas inte ska få behålla sin lön .


Ordanalys

  • Avpolletterade med betydelsen polletterar med innebörden skicka (resgods) på järnväg. Avpolletterade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på polletterar är t.ex Polletterade, Polletterat, Pollettera.

Grundform (Verb) att Pollettera
Nutidpolletterar
DåtidPolletterade
Supinum har/haft Polletterat
Imperativ Pollettera

Avpolletterade består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.