Avloppstunnel

Så här används ordet Avloppstunnel i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vid Porjus kraftverk togs en andra avloppstunnel i bruk , två turbiner ombyggdes till större effekt , och ett av de äldre aggregaten utökades med en ny 50 perioders generator .
  • Kraftstationen ligger 140 m nere i berget , och därifrån leder en 4.8 km lång avloppstunnel med 60 m2 area .
  • Ett c:a 40 km långt sjösystem förenas till en sammanhängande sjö genom en 28 m hög damm , varifrån vattnet ledes c:a 6 km i tunnel till maskinstationen , som förlägges i Sällsjö 100 m ner i berget och anslutes till en 7 km lång avloppstunnel .


Ordanalys

Avloppstunnel består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.