Avlönings-

Så här används ordet Avlönings- i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • September : Den ovan nämnda konflikten rörande vissa avlönings- och arbetsförhållanden vid Serafimerlasarettet och Karolinska sjukhuset bringas till en viss avslutning genom överenskommelse mellan Sveriges läkarförbund och Karolinska sjukhusets direktion .
  • 6 § Under utbytestjänstgöringen har arbetstagaren rätt till samma avlönings- och andra förmåner som under sin vanliga tjänstgöring , dock inte till reseförmåner .


Ordanalys

  • Avlönings- med betydelsen avlöning med innebörden lön, ersättning för arbete. Avlönings- tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avlöning är t.ex Avlöningen, Avlöningar.

Obestämd form Avlöningar
Bestämd form Avlöningen
Bestämd form, plural

Avlönings- består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.