Avlägsnaste

Så här används ordet Avlägsnaste i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Tala om för mig vad ni vill ha gjort , och jag ska försöka göra det , om jag så ska gå härifrån och till det allra avlägsnaste Östern och slåss med de vilda spökdrakarna i Yttersta Öknen .
  • Han vågade aldrig ta av sig ringen , och knappt sova ens , och han smög sig alltid undan i de mörkaste och avlägsnaste vrår han kunde hitta .
  • -- Å , fröken , utbrast .han och rodnade , ni vet icke hur jag avskyr lögnen , både den offentliga och den enskilda , ni har icke den avlägsnaste aning om hur kär sanningen är mig , så över allt annat .


Ordanalys

Avlägsnaste består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.