Avlägsnande

Så här används ordet Avlägsnande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ett annat i samband med förhandlingarna stående tyskt krav , som man däremot ej släppte efter på , var förre handelsministern folketingsman Christmas Möllers avlägsnande ur riksdagen .
  • Det gällde Staunings avlägsnande och i allmänhet en minskning av det socialdemokratiska inflytandet i regeringen .
  • Härvid fastslogs offentligt principen om avlägsnande av krigstidens statskontroll över näringslivet för främjande av en snabb omställning .


Ordanalys

  • Avlägsnande med betydelsen avlägsnar med innebörden få att försvinna. Avlägsnande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avlägsnar är t.ex Avlägsnade, Avlägsnat, Avlägsna.

Grundform (Verb) att Avlägsna
Nutidavlägsnar
DåtidAvlägsnade
Supinum har/haft Avlägsnat
Imperativ Avlägsna

Avlägsnande består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.