Avlägsnade

Så här används ordet Avlägsnade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Allihop avlägsnade sig under olika förevändningar , och Alice var snart ensam
  • Skrammel från svänghyllan , två gånger , sedan ramlade en sopskyffel , fotstegen avlägsnade sig , vi var räddade tills vidare !
  • Skomodet avlägsnade sig under året mer och mer från de spetsiga typerna , och den gängse modellen blev den halvrunda tån till både promenad- och elegantare bruk .


Ordanalys

  • Avlägsnade med betydelsen avlägsnar med innebörden få att försvinna. Avlägsnade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på avlägsnar är t.ex Avlägsnade, Avlägsnat, Avlägsna.

Grundform (Verb) att Avlägsna
Nutidavlägsnar
DåtidAvlägsnade
Supinum har/haft Avlägsnat
Imperativ Avlägsna

Avlägsnade består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.