Avkomlingar

Så här används ordet Avkomlingar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Allra innerst lågo Dagaklar , svankungen , och Snöfrid , svandrottningen , som voro äldre än alla de andra och räknade de flesta av svanfolket som sina avkomlingar .
  • - Vi var på resa för att hälsa på våra släktingar , våra brorsöner och brorsdöttrar , kusiner , sysslingar och bryllingar och övriga avkomlingar av våra förfäder som lever på östra sidan av dessa i sanning gästvänliga berg , sade Torin , eftersom han inte riktigt visste vad han skulle säga så där plötsligt , när sanningen tydligen inte alls dög .
  • Fadershingstar : Knutstorps stuteris Runnymede ( död ) hade fortfarande det största antalet avkomlingar samt också största vinstsumman , 52,950 kr .


Ordanalys

  • Avkomlingar med betydelsen avkomling med innebörden ättling. Avkomlingar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på avkomling är t.ex Avkomlingen, Avkomlingar.

Obestämd form Avkomlingar
Bestämd form Avkomlingen
Bestämd form, plural

Avkomlingar består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.