Avhållsamhet

Så här används ordet Avhållsamhet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men ett halvt års absolut avhållsamhet blir säkert nödvändigt .
  • Men framför allt upplevde han sin påtvingade avhållsamhet från alkohol som det värsta , ända tills han till slut förlorade det begäret .
  • Kvinnan i sängen bredvid mig hade verkligen fått glädje av mina år av avhållsamhet .


Ordanalys

  • Avhållsamhet med betydelsen av|hållsam med innebörden som avstår från njutning (spec. alkohol och sex). Avhållsamhet tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på av|hållsam är t.ex Avhållsamt, Avhållsamma.

Avhållsamhet består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.